Sommeren klorer seg fast - på tross av flere frostnetter...

Hagesesongen er på hell og en god del krukker og kasser er tømt og satt bort. Men noen var så fine at de bare måtte få stå litt til. Først ut er Lobelia - denne sarte blomsten som i drivhuset vil ha det varmt og godt er faktisk en av de som nå har overlevd flere frostnetter.

image243image244

Flekksolhatten blomstrer også - den er alltid litt sen, i år blomstret den først i august. Blomsten på den andre bildet heter Gaillardia, en type jeg har for første gang i år.

image245image246

Kokardeblom er to-årig. Den ble plantet ut i fjor  og var helt glemt bort da den plutselig blomstret i august.  Kongslysene er stauder, også plantet i fjor - de dukker nok opp neste år også :-)

image247image248

De neste to var også nye sorter i mitt drivhus i år. Diascia, heter den rosa, den blå heter chaenorrhinum. De ble nok sådd litt sent og har derfor blomstret like før høsten kom. Men fine å nyte nå rett før vinteren.

image249image250

Litt søtt men nedfalt bjørkeløv innimellom... Siste bildet er også av en nykommer i år. Denne tok jeg frø av hos min søster i Oslo i forfjor og ingen av oss visste hva det var. Nå har jeg funnet ut at dette må være en Verbena. Det oppdaget jeg da vi på jobb var en tur på Ongajok setra, der hadde de maken - men bare helt rød.

image251image252

Har frødd den allerede i håp om å få noen til neste år :-) 

3 kommentarer

Turid

23.09.2007 kl.22:15flott blomstene dine står ennå, lobelian er skikkelig seig den, står flott her hos mæ og.

Så artig at du har fått så mye glede av plantene du selv har fått frem. Ha en go søndagkveld!

Mita`s hjørne

24.09.2007 kl.13:08

Så flott det blomstrer hos deg... her har regnet ov vindet rusket skikkelig i blomstene i høst... men i dag har vi 18 varmegrader ute...hmm...

Ha en koselig mandag...

Ida

24.09.2007 kl.23:29

Fine blomsterbilder.

Lobelia er yndige og vakre blomster.

Har noen igjen her ute også.

Solhatten står så flott ute nå.

I høstlige farger.

Det er både kjekt å spennende å samle egne frø.

Håper du får mange flere Verbenaer å glede deg over neste år. :)

Skriv en ny kommentar

hits